П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    російські окупаційні війська навмисно обстрілюють будівлю Червого Хреста у Маріуполі, – полк «Азов»

    Підрозділи російської окупаційної армії, які вчинили вторгнення на землю України, масово скоюють воєнні злочини, абсолютно не дотримуючись будь-яких законів та правил ведення війни.

    Про це інформує полк «Азов» на власному телеграм-каналі.

    «російські окупанти вкотре підтвердили, що вони є воєнними злочинцями, які не дотримуються жодних правил та принципів ведення війни. Цього разу вони вчинили воєнний злочин проти Міжнародного комітету Червоного Хреста. Окупанти цілеспрямовано знищують будівлю, відмічену червоним хрестом на білому тлі авіаційними та артилерійськими обстрілами. Це є одним з найбільш зухвалих воєнних злочинів. Адже такими хрестами відмічаються місця, де можуть перебувати поранені, цивільні або гуманітарні грузи», – йдеться у повідомленні.

    При цьому, у полку «Азов» наголошують, що до цього часу єдиними, хто так порушував правила ведення війни, були війська гітлерівської Німеччини, які також обстрілювали будівлі та транспорт позначені червоними хрестами.

    Українські захисники і захисниці також нагадали, що окремі підрозділи та представники Червого Хреста дедалі тісніше співпрацюють з росіянами. Зокрема, сприяють примусовій депортації українців до країни-агресора та планують відкриття центру для прийому українців у російському Ростові. Втім, як зазначили в полку «Азов», навіть це не гарантує їм безпеку.

    «Співпраця з орками історично має один підсумок – російські бомби на вашому даху», – наголошують українські військовослужбовці.

    Найсвіжіше

    Популярне