Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Рашисти зруйнували 140-річний храм у Лук’янівці

    Храм у селі Лукʼянівка належав до памʼяток дерев’яної архітектури. Про те, що його знищив російський артилерійський обстріл, написав Центр стратегічних комунікацій.

    Про це повідомляє газета “День”.

    “Російський танк чотирма пострілами вщент зруйнував церкву”, — пишуть на сторінці Центру.

    За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, з початку війни в Україні постраждали вже не менше 60 храмів. Зруйновані духовні споруди є щонайменше у 8 областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумській, Харківській та Чернігівській.

    Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади та адмінбудівлі релігійних організацій. Проте переважна більшість із зруйнованих сакральних споруд ‒ православні храми.

    Центр стратегічних комунікацій додає, що нав’язливою ідеєю “руzzкого міра” є слідування “традиційним християнським цінностям”:

    “Російські пропагандисти регулярно наголошували, що саме дотриманням традиційних цінностей росія у кращий бік відрізняється від “прогнилої Європи”. Прихід армії здичавілих в Україну продемонстрував усьому світу істинний зміст такої “духовності”. Російські військові виявилися вбивцями, гвалтівниками і мародерами, які знищують все на своєму шляху, навіть церкви та духовні споруди.

    Храм Вознесіння Господнього побудували у 1879 році в селі Лук’янівка Броварського району Київської області. За більшовицької влади у 1930 році церкву закрили. Під час німецької окупації богослужіння відновили й з того часу храм жодного разу не закривався.

    Найсвіжіше

    Популярне