Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Війна в Україні – це хрестовий похід для рпц

    Сьогодні в багатьох храмах російської православної церкви проповідують виправданість та важливість повномасштабної агресії рф проти України. Чому рпц підтримує напад на Київ? Насправді моспатіріарх кіріл (гундяєв) переймається через майно місцевих парафій.

    Про це пише білоруське видання «Новы час» з посиланням на польські ЗМІ.

    З 2019 року Православна церква України отримала незалежність від Москви , отримавши томос про автокефалію від Вселенського патріарха Варфоломія І. В рпц сподіваються, що перемога росії у цій війні може змінити такий стан справ.

    «Війна в Україні, про яку лідери рпц кажуть як про «необхідну», насамперед, є сучасним хрестовим походом російської церкви, яка хоче повернути собі церкви Києва і все церковне майно, що є в Україні», – йдеться у повідомленні.

    Втративши вплив в Україні, кіріл (гундяєв) втратив не лише контроль над українськими душами, але й автоматично позбувся контролю над парафіями, їх прибутками і майном. А з огляду не те, що річний бюджет усіх православних парафій України сягає, за підрахунками журналістів, 15 мільярдів доларів США, мотивація рпц виглядає цілком зрозумілою.

    Найсвіжіше

    Популярне