Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    російські окупанти за сприяння «Червоного Хреста» депортували до рф десятки тисяч громадян України

    У той час, як світова спільнота та міжнародні організації надають всебічну допомогу України у відбитті нападу окупаційних військ російської федерації та усуненні наслідків гуманітарних потрясінь, діяльність окремих представників та підрозділів «Червоного Хреста» є, щонайменше, сумнівною.

    Як стало відомо, Міжнародна організація Червоного Хреста брала участь у «переселенні» українців із Донецької та Луганської областей до росії.

    «Переселення» почалося 18 лютого 2022 року, за три дні було переміщено 61000 осіб, в основному жінок, дітей та пенсіонерів, повідомляє Depo.Донбас з посиланням на звіт, опублікований на сайті організації.

    При цьому, Ростовська гілка російського Червоного Хреста займалася прийомом та забезпеченням переселених громадян.

    У звіті прямо пишеться про те, що переселяли людей із «Донецької та Луганської народних республік». Тобто Червоний Хрест, по-перше, фактично визнав їх. По-друге, брав участь у депортації українців з окупованого Донбасу, яку організували окупанти.

    Варто нагадати, Червоний Хрест також підіграв окупантам, запропонувавши відкрити центр для українців на території росії – в Ростові-на-Дону. І хоча не всі представники та національні підрозділи цієї міжнародної організації схвалюють діяльність, що сприяє окупантам, факт співпраці окремих гілок Червоного Хреста з путінським режимом на шкоду України сумніву не викликає.

    Найсвіжіше

    Популярне