П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелани відвідали захисників Луцька з іконою «Відрада»

    На блокпостах обласного центру військові священники служили молебні перед копією чудотворного Ватопедського образа Богоматері «Відрада».

    Про це пише сайт Волинської єпархії ПЦУ.

    Перед початком цього особливого паломництва проведено молитву в кафедральному соборі Святої Трійці, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. За його благословінням, капелани вирушили з реліквією на духовну підтримку наших бійців, що тримають оборону на рубежах міста.

    Владика зазначив, що в такий спосіб звертаємося до Пресвятої Богородиці, являючи впевненість: Божа Мати захистить, збереже нас, наші святині й відверне біду.

    Цю ікону привіз з Афону у 2018 р. протоієрей Олександр Вронський, настоятель парафії Іова Почаївського в Луцьку, військовий священник. «Відрада, або Утішення» – одна з найшанованіших ікон Пречистої Діви на Святій горі. Її ще називають Ватопедською, оскільки знаходиться цей образ у Ватопедському монастирі. На іконі Богоматір зображена повернутою обличчям до правого плеча. Згідно з переданням, у 807 році Пречиста звернула Своє лице до ігумена обителі, який стояв на молитві біля святої образа. Богородиця попередила його про намір розбійників пограбувати монастир. Ігумен вжив запобіжних заходів, і обитель була збережена. День вшанування ікони – 3 лютого.

    Найсвіжіше

    Популярне