Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    росіяни «занепокоєні» зникненням шойгу: путініст не з’являється у публічному просторі з 11 березня

    Очільник міністерства оборони російської федерації сєргєй шойгу перестав з’являтися у публічному просторі починаючи з 11 березня цього року, тобто його не видно 12 днів із 28, поки триває війна в Україні.

    Про це пише «Українська правда» з посиланням на російських журналістів-розслідувачів.

    Кореспонденти з рф зазначають, що шойгу перестав з’являтися у публічному просторі з 11 березня. Зазвичай він дуже активний у ЗМІ. З його приходом до оборонного відомства різко збільшився штат пресслужби, і відомство почало приділяти велику увагу своєму публічному образу.

    Примітно, що до 11 березня шойгу з’являвся в новинах майже щодня. В оточенні міністра обговорюють, що він нездоровий – має проблеми із серцем.

    Востаннє глава міноборони рф з’являвся у новинах 11 березня. Є відео, на якому він вручає державні нагороди окупантам, які брали участь у «спеціальній військовій операції».

    18 березня шойгу згадується у повідомленні на сайті Кремля, в якому йдеться, що президент владімір путін обговорив із постійними членами ради безпеки «хід спецоперації в Україні». Згідно з повідомленням, на засіданні був присутній шойгу. Відео та фотографій з наради не публікувалося.

    За словами журналістів, того ж дня, 18 березня, на Першому каналі вийшов сюжет про те, як шойгу вручає нагороди. У сюжеті йшлося про те, що подія сталася «сьогодні», проте картинка в сюжеті збіглася з відео, опублікованим на сайті міноборони 11 березня.

    Остання новина у профілі шойгу на сайті міноборони також датована 11 березня.

    За словами розслідувачів, зник не лише шойгу. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу рф валєрія гєрасімова.

    Принагідно «Українська правда» нагадує, за інформацією української розвідки у середовищі російського воєнно-політичного керівництва за війну проти України виступають лише путін та шойгу.

    Найсвіжіше

    Популярне