Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Цілі можуть виявитися недосяжними. Втрати РФ сягають 1 тисячу військових на день, – WSJ

    За словами західних чиновників та військових експертів, спроба Росії захопити Україну може зайти в глухий кут, оскільки важкі втрати особового складу та техніки посилюють становище непідготовлених російських сил, які досі не змогли досягти жодної зі своїх первісних цілей.

    Про це повідомляєThe Wall Street Journal.

    Зокрема, за тиждень лінія фронту практично не зрушилася з місця.

    За оцінками Західної розвідки, число вбитих і поранених російських військових досягає 1 тисячу осіб в день, а за оцінками української розвідки – ще більше.

    Жорстокість російського наступу тільки посилюється в міру уповільнення темпів просування, і Росія замінює жорсткі бомбардування цивільного населення прогресом на полі бою.

    Але за відсутності суттєвого прогресу на місцях і з огляду на масштаб втрат, які несуть російські війська, військова кампанія Росії незабаром може стати нестійкою, оскільки війська не зможуть просуватися вперед через відсутність достатньої кількості живої сили, припасів і боєприпасів, кажуть аналітики і офіційні особи.

    Наступні два тижні можуть стати вирішальними у визначенні результату всієї війни, кажуть вони. Якщо Росія не зможе швидко поліпшити свої лінії постачання, доставити підкріплення і підняти моральний дух військ на місцях, її цілі можуть стати недосяжними.

    Найсвіжіше

    Популярне