Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Танці на своїх же кістках. Чому над «кримським» концертом путіна в Лужниках глузують, незважаючи на старання пропагандистів

    У дату окупації Криму російською федерацією, 18 березня, на стадіоні Лужники в москві російські пропагандисти провели концерт-мітинг «Кримська весна», покликаний виправдати та звеличити війну проти України. На ньому виступив диктатор владімір путін та його посібники.

    Як повідомляє Новая Газета з посиланням на МВС рф, пропагандистський захід на стадіоні та біля нього відвідало понад 203 тисячі людей. Проте, зазначає видання, багато хто почав покидати Лужники відразу після того, як відзначилися про присутність.

    А відвідувачі, що залишилися, в тисняві в чергах спробували отримати безкоштовні хот-доги, які роздавали в наметах біля входу на стадіон. Відвідувачів попросили здати сумки, а багатьом не вдалося потрапити на територію спорткомплексу.

    Початок «концерту» було заплановано на 15:00 за московським часом. владімір путін, заради промови якого і створювався цей захід, виступив лише через півтори години. До цього моменту глядачі, обвішані георгіївською стрічкою у формі символу російських окупантів «Z», з прапорами в георгіївський принт та величезною георгіївською стрічкою-розтяжкою слухали такі пісні як Росія з нами та з нами бог.

    Потім зі сцени пішли пропагандистські розповіді відомих росіян про Крим, росію, США, Донбас і нацизм. Все на тлі триколорів та написів, у яких кириличну «з» замінили латинською.

    У перервах між підтримкою та вихвалянням злочинних дій російських військ, бойовиків «ЛДНР» та війни проти України співачка Поліна Гагаріна виконала пісню авторства Віктора Цоя Кукушка. За життя музикант був відомий своєю яскраво вираженою антивоєнною позицією.

    Виступ російського диктатора розпочався після концерту з піснями лише однієї тематики – військової. путін почав говорити приблизно о 16:20. Як зауважили телеглядачі, трансляція була сповнена дивацтв, які перевернули на себе увагу. владімір путін робив недоречні паузи (можливо, чекав оплесків, забув свою промову або не зміг прочитати текст із суфлера) і майже дослівно повторював свої фрази. А трансляція промови диктатора на Першому каналі та Росії 24 зовсім несподівано перервалася. Останній замість закінчення промови путіна увімкнув виступ Олега Газманова. Пізніше прес-секретар путіна дмітрій пєсков пояснив переривання трансляції «технічним збоєм на сервері».

    На пропагандистському концерті виступали також мер москви сєргєй собянін, представниця МЗС рф марія захарова, директор телеканалу ТНТ тіна канделакі та голова RT маргаріта сімоньян. Вона закликала покарати «тих, хто бомбить Маріуполь», який наразі злочинно руйнується російськими окупантами. Однак багато відвідувачів «концерту» не почули заклику сімоньян, оскільки масово почали йти після завершення промови путіна.

    Слідом на сцену вийшов тіматі у хутряній шапці. “Це нова школа, все ніби під спайсом”, – заспівав він. Паралельно ведучі не втомлювалися повторювати: «Ми росіяни, з нами Бог!»

    Найсвіжіше

    Популярне