П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Рейтингове агентство S&P знизило рейтинг росії до переддефолтного

    Через війну росії проти України і накладені санкції окупанти продовжують котитись в низ по економічній драбині. Рейтингове агентство S&P знизило рейтинг росії до CC з CCC-, адже власники російських бондів так і не отримали виплати, повідомляє Економічна правда.

    Проблеми з платежами росії пов’язані з міжнародними санкціями, що скоротили наявні валютні резерви країни та обмежили її доступ до світової фінансової системи.

    Від дефолтного рейтингу росію відділяє одна сходинка. Згідно зі шкалою агентства, рейтинг СС означає високу вразливість – дефолт ще не відбувся, але є фактично безсумнівним.

    Зовнішній борг рф та її компаній сягає $150 млрд. У середу росія повинна була сплатити $117 млн доларів за двома купонами єврооблігацій, невиплата яких (або виплата у рублях), означала б дефолт країни-агресорки.

    Путін і росіяни вже почали відчувати на собі ці наслідки безглуздої війни проти України. Нагадаємо, раніше на межі дефолту опинилися 95 найбільших компаній РФ. Також світові ЗМІ припустили, що Росія може у квітні оголосити дефолт “як Венесуела”. Загалом інфляція в Росії досягла рекордного показника.

    Найсвіжіше

    Популярне