Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ до УПЦ МП: “досить вже належати до секти вбивць і окупантів”

    Священник Православної Церкви України Юрій Волощук звернувся до священнослужителів УПЦ МП, закликавши їх цілковито розірвати зв’язки із московським патріархатом, як із пособниками вбивць і окупантів.

    “…архієреї, священники та прихожани московського патріархату в Україні досить вже належати до секти вбивць і окупантів…..якщо ви не хочете, щоб клеймо вбивць і зрадників залишилось на вас назавжди, залиште повністю секту московського патріархату зараз, як зробив прихід мп в Амстердамі”, – написав отець Юрій у Фейсбуці.

    Крім цього отець Юрій закликав духовенство УПЦ мп припинити словоблудство яким вони обманюють своїх вірян.

    “…доки Онуфрій поминає убивцю кривавого патріарха Гундяя, ви всі є учасниками цього поминання і цим свідомо чи не свідомо стаєте учасниками злочинів гундяя.
    Тільки повний вихід з сектанської залежності рпц, припинення на всіх рівнях поминання вбивці і духовного виродка Кирила поставить крапку у питанні вашого підпорядкування”.

    Священник просить УПЦ не обманювати своїх людей в тому, що вони є “Українська Церква” і що вони вже не поминають Кіріла гундяя: “ще раз кажу що доки Онуфрій його поминає як “великого гаспадина” ви теж є співучасниками цього дурдому”.

    “Дорогі прихожани московського патріархату пробудіться нарешті, відкрийте очі, невже ви осліплені? невже ви не бачите, що робиться? Якщо ваш священник не визнавав росію окупантом з 2014 року, він є учасником злочину і окупантом. Якщо архієреї заперечували окупацію і називали це “громадянський конфлікт “, чи “братоубивча війна”, чи не визнавали рф стороною конфлікту, як це робили Онуфрій, Варсонофій та інші….вони теж окупанти і посібники вбивць”, – впевнений священник ПЦУ.

    “Якщо ваші священники не визнавали війни, закликали до молитви о “русской” державі і роздавали листівки з закликом до молитви о “россеи”( це підтверджений факт парафіянами мп, які перейшли до канонічної ПЦУ), і раптом поміняли риторику і стали “молитись” за Україну, навіть не попросити вибачення за те, що довгий час обманювали знайте, що то брехня і замилювання, і в будь-який момент їх риторика знову зміниться”, – пояснив отець Юрій.

    “Дорогі священики і миряни мп, якщо ви дійсно за Україну, за розрив із сектор рпц то не чекайте дозволу з гори, а самі об’єднуйтесь із канонічною ПЦУ, якщо ж вас стримує ваша гординя для примирення, то хоча б перейдіть тимчасово під омофор Вселенського патріархату, який надав Автокефалію ПЦУ і як казав наш блаженнійший розпочніть бодай з того, щоб з нами співлужити і згодом все ж об’єднатись навколо Київського предстоятеля, але покиньте секту яка вбиває дітей, яка руйнує наші і ваші святині і нашу Україну”, – підсумував священник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне