Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    В окупованому Херсоні в храмі ПЦУ відспівали загиблого воїна з Прикарпаття Ігоря Іваниковича

    У Херсоні, який нині тимчасово зайнятий російськими військами, відспівали вбитого загарбниками солдата з Івано-Франківщини Ігоря Іваниковича.

    Чин похорону провів у вівторок, 15 березня, протоієрей Православної церкви України Сергій Чудинович, який залишається в окупації зі своїми парафіянами і продовжує проводити богослужіння, повідомляє “Новинарня“.

    “На Херсонщині загинув солдат з Івано-Франківська Ігор Іваникович. Оскільки перевезти тіло спочилого на батьківщину в даний час неможливо, його батьки вирішили поховати свого сина наразі у Херсоні. Можливо, хтось зробить стрім, щоб батьки змогли побачити сина і попрощатися з ним“, – написав напередодні отець Сергій.

    Ігор Іваникович – родом із Рожнятовщини на Прикарпатті.

    “Моя подруга з Херсона сказала, що буде доглядати могилу Ігоря. І знаєте, що я подумала? Напевне, Ігор для херсонців більший герой, ніж будь-де інакше. Бо він загинув, захищаючи саме їхній дім та їхніх дітей. Не тільки моя подруга буде доглядати його місце спочинку, а кожен херсонець вважатиме це за честь”, – написала депутатка Івано-Франківської облради Євгенія Бардяк.

    Відспівали прикарпатського воїна в храмі Покрови пресвятої Богородиці в Херсоні.

    Як наголосила журналістка Ярослава Міщенко, яка, серед іншого, спеціалізується на релігійній тематиці, в рашистській окупації нині залишилося багато священників.

    “Ми маємо зробити все можливе, щоб вони вижили. Приєднуйтеся до онлайн-служіння парафій Української Церкви в окупації. Стежте за їхніми долями. Я думаю, що їм страшно… Навіть знаючи, що небуття нема, жити щодня очікуванням, що по тебе прийдуть, а твої рідні в заручниках – це тортури. Публічність – хоч і слабкий, але важіль захисту”, – підкреслила журналістка.

    Найсвіжіше

    Популярне