Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ МП в Києві виголосив анафему московському патріарху кірілу

    Священник московського патріархату в Києві виголосив анафему московському патріарху кірілу і не тільки… Оскільки кирило благословляє війну росії проти України, то адресат анафеми зрозумілий, пише священник ПЦУ Іван Сидор.

    “Бачимо, що чим довше триває війна, тим більше духовенство МП в Україні кидається з одної крайнощі в іншу, немов сліпці в Кноському лабіринті вдаються до   сюрреалістичних і середньовічних методів, які лише роблять картинку, а в реальності нічого не міняють. Вихід є – Синод РПЦвУ мав би уже давно прийняти рішення про розірвання усіх зв‘язків з РПЦ, внести ці рішення у свій Статут. Складається враження, що духовенство РПЦвУ вичікує – а можливо щось зміниться і не потрібно буде перерізати свою пуповину до поганої мачухи? Марна справа. Після закінчення війни український народ скаже своє слово. Тому краще прийняти сміливе і справедливе рішення уже зараз і цим показати, що Церква з Україною. Заяви і слова це балачки, потрібна дія. Рішуча”, – йдеться у його дописі на Фейсбуці.

    На жаль, тут вверх бере притаманна РПЦвУ сліпа зазомбована віра в міфічну «трієдіную русь», «общую купєль», «канонічєскую связь», «братскій народ», – зазначає священнослужитель ПЦУ.

    “Ця підсвідома і свідома пухлина нікуди з їх сердець не ділась і міцно закостеніла. Скажіть, чи не тому очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій, як і більшість архієреїв цієї Церкви досі поминає московського патріарха кирила, досі є частиною РПЦ?”, – запитав отець Іван Сидор.

    “Бачили відео недільної проповіді патріарха кирила? Де він дарує начальнику росгвардії золотову ікону, а той з амвона храму Христа Спасителя в москві заявляє, що в Україні фашисти і жидобандерівці продовжують бомбити лікарні, пологові будинки, школи, ховаючись за спиною матерів, дітей і старіков? Де ваше слово, брати-українці?”, – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне