Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Зеленський про втрати окупантів: Це найбільший удар по армії Росії за десятки років

    Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія несе втрати в Україні з небувалою швидкістю: за 16 днів війни 31 батальйонно-тактична група її армії втратила боєздатність, знищено понад 360 танків, 1205 броньованих машин, близько 60 літаків та 80 гелікоптерів.

    Про це йдеться у відеозверненні Зеленського за 12 березня, передає сайт ОП.

    “Наші Збройні Сили роблять усе, щоб позбавити ворога будь-якого бажання продовжувати війну проти України. Втрати російських військ колосальні. Динаміка втрат окупантів на 17-й день вже така, що можно впевнено говорити: це найбільший удар по російській армії за десятки років. Вони ніде не втрачали більше за таку кількість днів. Від початку вторгнення 31 батальйонно-тактична група ворога втратила боєздатність”, – сказав Зеленський.

    Він додав, що російські військові здаються в полон вже не просто поодинці, а цілими групами. Групами ж намагаються вийти з території України додому, в Росію.

    “Втрати загарбників у технічних можливостях просто вражають. Більше 360-ти танків. 1205 броньованих машин. І це ще без підрахунку втрат у боях цієї ночі та ранку. Вже майже 60 літаків. Більше 80-ти гелікоптерів. Сотні й сотні одиниць іншої техніки. Зокрема найсучасніших зразків, якими Росія пишається. У більшості армій світу немає стільки усього, скільки російські війська втратили за час вторгнення”, – зауважив президент.

    Крім цього Зеленський вважає, що ворог намагається взяти Україну кількістю, але цього не вийде. 

    Президент наголосив, що хоча українська армія має надзвичайні успіхи, не можна зменшувати “енергію спротиву”, потрібно працювати на оборону разом.

    За його словами, “це вітчизняна війна, це народна війна, це війна за нашу незалежність” – і не просто держави, а всього українського.

    Найсвіжіше

    Популярне