Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Російські військові передали українській розвідці дані про кадирівських командирів на території України — ГУР

    У Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили, що дедалі більше російських силовиків намагаються вийти на зв’язок із українською розвідкою та пропонують різну інформацію. Вони розуміють незворотність покарання за військові злочини росії.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на Фейсбук сторінку Головного управління розвідки Міноборони України та на сайті ГУР.

    Розуміючи неминучість покарання за воєнні злочини, що були скоєні на території України, все більше представників силових структур росії намагається вийти на зв’язок з воєнною розвідкою України, пропонуючи в якості “вхідного квитка” різну інформацію. Зокрема, днями було отримано комплект матеріалів на командирів зведених загонів від Чеченської Республики. Матеріали були перевірені та підтверджені відповідними можливостями ГУР МО України. Через зрозумілі причини надаємо частину інформації по зазначених командирах, адаптовану з питань неможливості визначення джерела витоку інформації“, – йдеться у повідомленні ГУР.

    • Магомед Салаудінович Тушаєв (23.02.1986 – 26.02.2022). Генерал-майор Тушаєв був офіцером ОМОН та командиром 141-го моторизованого полку Національної гвардії чечні. Знищений 26 лютого 2022 року у районі Гостомеля підрозділами ЗС України.
    • Анзор Бісаєв – командир мобільного загону особливого призначення Управління Федеральної служби військ національної гвардії росії по чеченській республіці «Ахмат» з дислокацією у м. Грозний.
    • Хусейн Межидов – командир 249-го окремого спеціального моторизованого ордена Жукова батальйону “Південь”.

    Найсвіжіше

    Популярне