Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Данілов про можливий нвступ Білорусі: думаємо, що Лукашенко до цього не дійде, але готові

    Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов припускає, що невизнаний лідер Білорусі Олександр Лукашенко не зважиться відправляти війська в Україну, але запевнив, що українська сторона готова дати відсіч.

    Про це він заявив в ефірі телеканалу “Рада”.

    “Ми тримаємо ситуацію на контролі. Розуміємо, що для нас це небезпечна ситуація у разі, якщо білоруси приєднаються до Росії, але ми до цього готові. Я попереджаю усіх білорусів – краще залишатися вдома, ніж потім відправлятися додому вантажем 200”, – сказав Данілов.

    Він зазначив, що наразі Білорусь вже є потенційним ворогом України, тому українські військові намагаються не провокувати її на відкриті агресивні дії.

    “Ми тримаємося, як можемо. Ми думаємо, що сам “керівник”, який називає Білорусі до цього не дійде. Але, якщо він зробить хоч один крок, хоч один його вояка перетне наш кордон, ми будемо давати відсіч”, – попередив секретар РНБО.

    Щодо ситуації на захоплених росіянами українських АЕС, то, на думку Данілова, міжнародні інституції мали б реагувати на це жорсткіше, “а не як боягузи”.

    “Те, що відбувається на двох наших атомних електростанціях (Чорнобильській та Запорізькій — ред.), називається ядерний тероризм. І світ мав би саме так на це реагувати. Поки що частина країн допомагає нам потужно, а частина країн удає, що нічого не відбувається. Але коли біда прийде на всі країни, тоді вони будуть свідомі того, що вони накоїли”, — заявив очільник РНБО.

    Найсвіжіше

    Популярне