П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Нові санкції: США ввели ембарго на імпорт нафти та газу з росії через війну проти України

    Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати вводять заборону на імпорт російської нафти та газу на американський ринок через напад росії на Україну.

    Про це він сказав під час прямого звернення з Білого дому в вівторок, передає 8 березня Укрінформ.

    «Сьогодні я оголошую, що Сполучені Штати вражають головну артерію російської економіки. Ми вводимо заборону на весь імпорт російської нафти, газу та енергоносіїв», – зазначив Байден під час промови про подальші заходи щодо притягнення росії до відповідальності за її неспровоковану та невиправдану війну в Україні.

    Він уточнив, що російська нафта більше не прийматиметься в американських портах, і, таким чином, Америка завдасть ще одного потужного удару по путінській машині війни.

    Байден підкреслив, що попри негативні наслідки для самої американської економіки, це рішення було прийняте за потужної двопартійної підтримки Конгресу США і цілої країни, оскільки Америка не стоятиме осторонь і продовжить підтримувати Україну.

    Крім того, за його словами, рішення США було обговорене під час «тісних консультацій» із союзниками й партнерами, зокрема, в Європі.

    Нагадаємо, США та їхні союзники запровадили потужні пакети нищівних санкцій проти росії у відповідь на її вторгнення в Україну. Водночас РФ шукає союзника серед тоталітарного Китаю, віддаляючись від демократичних країн Заходу. У Китаї заявляють про міцну дружбу з РФ.

    Варто також нагадати, що Японія знову назвала «російські» Курили своїми суверенними землями.

    З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

    Найсвіжіше

    Популярне