Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Українці в Іспанії організували допомогу ЗСУ та землякам-біженцям: вже зібрано понад 20 тонн

    Українці в Іспанії разом із місцевими небайдужими іспанцями організували допомогу Збройним Силам України та для своїх земляків-біженців.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України.

    Вдалось зібрати багато тонн харчів, предметів першої необхідності, військового спорядження, дитяче харчування та медикаменти.

    Волонтери розказують, що це все вони сортують і відправляють на україно-польський кордон. Далі її розподіляють кому потрібно: військовим і біженцям.

    «Всі українці на Майорці підключились. Навіть ті що з Харкова, що колись були за Москву. Іспанські аптеки долучаються до благодійної допомоги українцям. Люди цілий час приносять, їжу, одяг, що вже немає куди складати. Коли розпочалась війна, то українська громада на Майорці зібралась і прийняла рішення допомогти людям», – розповідає українець Роман, який живе зараз на Майорці із сім’єю.

    Він із дружиною кожен день збирає допомогу.

    «Кожного дня з 9 -22:00 приймається допомога, сортується, і відправляється в Польщу на кордон з Україною де її забирають волонтери і відправляють її в Україну для військово службовців України та громадянам, які залишилися без житла і потребують допомоги. Це єдине як ми можемо допомогти і підтримати Україну і наших захисників», – розповів Роман.

    Найсвіжіше

    Популярне