Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Відтепер військові на передовій отримуватимуть 100 тисяч на місяць — постанова уряду

    Кабінет міністрів 28 лютого схвалив постанову, яка передбачає додаткову винагороду військовим на передовій у 100 тисяч гривень на місяць.

    Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

    Ідеться про військових, які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійснюють заходи з національної безпеки і оборони безпосередньо в районах та у період здійснення таких заходів. Кошти їм виплачуватимуть пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

    Крім того, низці військовим в умовах воєнного стану виплачуватимуть додаткову винагороду у 30 тисяч гривень на місяць: Це військові Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, службовці рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейські.

    Сім’ям військовослужбовців, які загинули у війні проти Росії, виплачуватимуть одноразову грошову допомогу в розмірі 15 мільйонів гривень, яка розподілятиметься рівними частками на всіх отримувачів.

    Що відбувається в Україні?

    У ніч проти 24 лютого президент Росії Володимир Путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст прогриміли вибухи.

    Перші удари окупанти завдали о 5 ранку по військовій інфраструктурі: аеродромах, центрах військового управління та складах ресурсів. В Україні запровадили воєнний стан. 20 областей України та декілька міст окремими рішеннями ввели комендантську годину.

    Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що президент Володимир Зеленський віддав наказ завдавати окупантам максимальних втрат.

    Станом на 6 ранку 28 лютого окупанти вже втратили приблизно 5300 бійців (убиті та поранені), повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

    Також росіяни втратили 29 гелікоптерів, 191 танк, 816 бойових броньованих машин, 74 гармати, 21 «Град», 291 автомобіль, 60 цистерн, 3 безпілотники, 2 кораблі/катери та 5 засобів протиповітряної оборони. Однак Маляр наголосила, що ця інформація орієнтовна і може уточнюватися.

    Найсвіжіше

    Популярне