П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: бачу і знаю що багато священників УПЦ МП переглянули своє ставлення до керівництва в Росії 

    Митрополит Епіфаній заявив, що багато священників УПЦ МП переглянули своє ставлення до керівництва в Росії. Він висловив сподівання на єднання двох православних Церков (УПЦ МП і ПЦУ) після перемоги України у російсько-українській війні. Предстоятель ПЦУ впевнений, що вже зараз багато єрархів, священників, мирян УПЦ МП ставлять собі питання про своє майбутнє, яке вони не пов’язують з дискредитованим патріархом Кірілом.  

    «…я вже тепер бачу і знаю щодо багатьох священнослужителів і вірних Московського Патріархату, що вони переглянули своє ставлення до керівництва в Росії та поруч з усіма стоять в обороні України», – заявив митрополит Епіфаній.

    Водночас він попросив зберігати міжконфесійний мир. «Міжконфесійний мир – одне з головних надбань незалежної України. Цілком зрозумілими є почуття, які в душі українців зараз викликає все з назвою “московський”. Але дуже прошу вас – не піддавайтеся гніву, тим більше – провокаціям противника. Якщо вам відома конкретна правдива інформація про чиюсь допомогу агресору – надайте її правоохоронцям чи військовим».

    «Тому всі питання досягнення порозуміння і церковної єдності в Україні відкладімо на час до перемоги. Впевнений, що вже зараз багато єрархів, священиків, мирян Московського Патріархату ставлять собі питання про своє майбутнє, яке вони не пов’язують з дискредитованим патріархом Кірілом. Маю надію, що у братньому спілкуванні, як православні вірні та діти одного народу, ми знайдемо розв’язання суперечок. А зараз відкладімо їх усі, бо ніщо не вартує нині більше, ніж перемога України!», – підкреслив предстоятель ПЦУ.

    «Молимося Всемогутньому Богу і просимо у Нього, у Пречистої Богородиці та у всіх святих допомоги, захисту, оборони, сил, мужності та головного – перемоги і миру. Закликаю на захисників України та на весь наш народ Господнє благословення! Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне