Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав не піддаватись на провокації і недопустити насильства над майном РПЦвУ

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до всіх співгромадян, закликавши їх не піддаватись на провокації і не допустити насильства проти майна громад Московського патріархату в Україні чи прихильників Російської Православної Церкви.

    «Україна пишається міжконфесійним і міжнаціональним миром. Скільки за ці роки не намагався Кремль розпалити протистояння – не зміг досягти успіху. Ми разом не допустимо порушення цього внутрішнього миру і тепер. Православна Церква України закликає не допускати насильства проти майна громад Московського Патріархату в України чи прихильників Російської Православної Церкви»,йдеться в зверненні митрополита Епіфанія.

    «Якщо ви є свідками конкретних протиправних дій в інтересах агресора, зокрема прикритих і релігійними гаслами – дійте за законом, звертайтеся до правоохоронців, не піддавайтеся на провокації. Ворог лише шукає приводу для виправдання своєї агресії – наше спільне завдання в тому, щоби зруйнувати його задуми», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше СБУ попередила серію терактів у церквах Моспатріархату Харкова. «Так, ми підтверджуємо факт перехоплення телефонної розмови про організацію терактів у Харкові. Теракти мали відбутися в церквах Московського патріархату. Ми попередили представників УПЦ МП (РПЦвУ, – ред.). Особу, яка мала провести теракти, встановлено. Наразі проводиться весь комплекс необхідних дій», — сказали журналістам в СБУ.

    Найсвіжіше

    Популярне