Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Евакуюються і палять документи: Росія вивозить із українських міст свої дипломатичні установи

    Співробітники посольств і консульств РФ вже активно готуються до евакуації і замітають за собою всі сліди. Місцеві жителі зафільмували на відео, як вони палять документи в бочках. Про це пише ТСН.

    Біля російської амбасади в Києві як раніше не видно жодних ознак життя. Крім охорони на вулиці, не зустріли більше нікого. Тихо, спокійно, мирно. Але напередодні в Росії заявили, що будуть евакуювати співробітників своїх дипломатичних установ. Це посольство в Києві та консульства в Харкові, Львові й Одесі. Росіяни аргументують це тим, що їм мінімум некомфортно, а максимум – небезпечно. Хоча ні за Революції гідності, ані за весь час російсько-української війни, посольство жодного разу не постраждало.

    Росіяни вже активно готуються до від’їзду і у Львові. Сьогодні вранці біля місцевого консульства містяни помітили вогонь, викликали рятувальників. Але їх на територію не пропустили. Співробітники консульства сказали пожежникам, що ніякої пожежі немає. Вони щось спалюють, а що саме – не уточнили.

    На це вже відреагував радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він написав, що це тліють документи, які там палили напередодні. І додав, що за інформацією поліції, ще вчора звідти виїхали всі співробітники, крім кількох сторожів.

    Найсвіжіше

    Популярне