Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Мусульмани Росії незадоволені монополією РПЦ на “духовне окормлення” російських олімпійців

    Перший заступник очільника Духовного управління мусульман Російської Федерації Дамір Мухетдінов висловив загальну думку громадян, які сповідують іслам, з приводу спілкування фігуристки Каміли Валієвої з так званим духівником російської олімпійської команди протоєреєм РПЦ Андрєєм Алєксєєвим на Олімпіаді в Пекіні.

    “Духівник олімпійської збірної звучить так само, як “головний храм Збройних сил” і “депутатська група по захисту християнських цінностей”. Все це виглядає як певний сигнал”, – цитує Credo press невдоволення Мухетдінова, який натякнув, що монополія РПЦ на духовну підтримку всієї армії РФ чи спортивних команд є безпідставною і обурливою.

    За його словами, після того, як Валієва, спортсменка з мусульманської родини у непростий для себе час через допінговий скандал могла спілкуватись виключно з православним священником, можна зробити висновок, що до російських спортсменів допустили виключно священника РПЦ. При цьому мусульмани невдоволені, що влада Росії не створила умов для виконання духовного наставництва представниками інших конфесій.

    Найсвіжіше

    Популярне