П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Новим представником Вселенського патріарха у Греції став митрополит Лаодикійський Феодорит

    11 лютого митрополит Лаодикійський Феодорит обраний Священним Синодом Вселенського патріархату новим представником Його Всесвятості в Афінах.

    Про це повідомляє protothema.gr.

    Митрополит Феодорит багато років був настоятелем Софійського собору в Лондоні. 2018 року його обрали титулярним митрополитом Лаодикійським. Він змінить в Афінах митрополита Адріанопольського Амфілохія.

    Феодорит Полізогопулос народився в Афінах у 1948 році. Вивчав теологію та філологію в Афінському університеті. 9 вересня 1972 року був висвячений на диякона, а 17 вересня 1972 року — у пресвітера. Протягом 21 року служив професором філософії та християнської етики в Афінському коледжі. У 1979 році отримав ступінь доктора філософії в Манчестерському університеті.

    18 березня 2000 р. висвячений на титулярного єпископа Назіанза, єпископа-помічника Архієпархії Тіатеїри та Великобританії при Патріаршій церкві Святого Георгія у Фанарі.

    Протягом десяти років він був настоятелем Софіївського в Лондоні. У 2009 році за станом здоров’я він оселився в Афінах, де продовжив своє служіння як єрарх Вселенського престолу.

    29 серпня 2018 року був обраний титулярним почесним митрополитом Лаодикійським.

    Нагадаємо, екзарх Вселенського патріарха в Києві помолився про захист України від можливого військового вторгнення Росії. Також Вселенський патріарх закликав всім серцем молитися про збереження миру в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне