Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ зберігає серйозний вплив на сотні тисяч українців приховуючись за «українською» назвою своєї філії в Україні

    Приховуючись за «українською» назвою своєї філії, РПЦ зберігає серйозний вплив на сотні тисяч українців. Ситуація також ставить українську владу на тонкий лід. Якщо вона натисне на церкву, вона ризикує бути звинуваченою у «порушенні релігійних свобод». Але якщо влада відступить, це підкладе ще одну бомбу уповільненої дії під фундамент державності.

    Про це йдеться у статті опублікованій у міжнародному виданні globalnews.ca 

    Мабуть, найкращий шлях для української влади це пропагувати інформаційну гігієну, аби люди не попадалися на продумані пропагандистські прийоми, – йдется у публікації.

    Крім цього, у виданні нагадали, що Російська Церква не визнає існування ПЦУ, називаючи сам факт її створення «розколом». За роки окупації Криму ПЦУ зазнала масових переслідувань і поступово витісняється з півострова. Із 45 парафій, що існували у 2014 році, на сьогодні залишилося лише сім. Державний департамент США раніше заявив, що російська окупаційна влада жорстко обмежує релігійну свободу, фальшиво звинувачуючи  віруючих в тероризмі та захопивши собор ПЦУ в Сімферополі.

    Подібно до того, як російський уряд прагне перекроїти політичну карту Європи та повернути так звані «зони впливу», так і російська церква грає у довгу гру, з метою зміни балансу сил.

    Читайте повну статтю Global News про те як Росія використовує фактор релігії проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне