Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпархія Канади зібрала 146 тис. доларів на допомогу постраждалим від лісових пожеж у Греції

    Архієпархія Канади Вселенського патріархату зібрала 103 829 доларів, щоб допомогти постраждалим від пожеж минулого літа в Греції. Архієпархія, реагуючи на пожежі в Греції, видала енцикліки кожній парафіяльній громаді, щоб зібрати кошти з єдиною метою допомоги постраждалим братам і сестрам у Греції.

    «Ми взяли на себе зобов’язання, що всі без винятку зібрані кошти будуть передані Вселенському патріархату для розподілу до Греції. Окрім зібраних загальних коштів на ліквідацію лісових пожеж, були також зібрані цільові кошти для допомоги сильно постраждалому від пожежі монастиря Святої Параскеви в Мазіу», повідомляє orthodoxtimes.com.

    Згідно із заявою Архієпархії Канади, громади по всій Канаді зібрали 103 829 доларів США після заклику про допомогу. Повну суму направили до Вселенського патріархату.

    Зокрема, 23 листопада 2021 року до Вселенського Патріархату було надіслано: 103 829 доларів потерпілим від лісових пожеж в Греції. 13 000 доларів на допомогу зруйнованому внаслідок лісових пожеж монастиря Св. Параскеви Мазії. 15 000 доларів для Фонду Патристики. 15 000 доларів для Мальтійської єпархії. Таким чином, загальна сума, надіслана до Вселенського патріархату, становила сто сорок шість тисяч вісімсот двадцять дев’ять доларів (146 829 доларів).

    Після отримання коштів Вселенський патріарх Варфоломій 21 грудня 2021 надіслав лист-подяку як підтвердження отримання допомоги та висловив вдячність за підтримку, надану вірянами в Канаді.

    Найсвіжіше

    Популярне