П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії скрєпи виставлено на продаж: Через банкрутство компанії ритуальних послуг продаються сакральні пам’ятки

    Муніципальне унітарне підприємство “Спецбюро”, яке виконувало у російському місті Пенза ритуальні послуги для населення, було визнане банкрутом, у зв’язку з чим, майно компанії було виставлено на продаж. Та серед катафалків, меблів та інших атрибутів, які підлягають реалізації, опинилась низка сакральних, високодуховних та скрєпоносних для путінської Росії предметів, що спричинило певний резонанс у суспільстві.

    Про незвичну ситуацію повідомляє kasparov.ru.

    Як стало відомо, до описаного майна підприємства “Спецбюро” увійшли братські могили на Мироносицькому цвинтарі, де поховані солдати, які померли в шпиталях під час Другої світової війни, пам’ятник воїнської слави “Вічний ваш подвиг”, а також, пам’ятник “Скорботна мати” і пам’ятник “Воїнам, які полягли за батьківщину у 1941-45 роках”.

    Згідно опису, братське поховання, загальною площею 1850 квадратних метрів, оцінено в 283 тисячі 920 російських рублів, пам’ятник “Скорботна мати” – у 40 тисяч 725 російських рублів, пам’ятник воїнської слави – 20 тисяч 250 російських рублів.

    І хоча чиновники пояснили продаж скрєпоносних предметів формальністю, оскільки до опису майна банкрута має вноситись все майно без винятку, громадськість міста вже проголосила факт продажу могил та пам’ятників блюзнірством.

    Наразі ситуація з продажем майна компанії-банкрута не залагоджена. Тож доля сакральних для путінської Росії об’єктів та предметів у місті Пенза, на момент публікації, визначена не була.

    Найсвіжіше

    Популярне