Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Римський: війна – це механізм самознищення; кожен має право на прощення

    Ділячись думками про війну, зокрема згадуючи про напруження на кордонах України, Папа Франциск зазначив, що розпалювати війну – це знищувати.

    Про це він сказав у ток-шоу на італійському телеканалі «Rai Tre», повідомляє Vatican News.

    Папа вказує на коріння цієї жахливої дійсності, називаючи його «нонсенсом створіння», що сягає ще війни між Каїном і Авелем чи навколо Вавилонської вежі. Вже через короткий час після сотворення почалися війни між братами.

    «Існує немовби анти-сенс створіння, тому війна завжди є знищенням. Наприклад, обробляти землю, піклуватися про дітей, дбати про сім’ю, розвивати суспільство – це означає будувати. Розпалювати війну – це знищувати. Це механізм знищення», – каже він.

    До цього механізму Папа зараховує також «злочинне» поводження з мігрантами, які, наприклад, ув’язнені в «таборах» у Лівії чи потрапляють у руки торговців людьми. Він знову повторив, що кожна країна повинна сказати, скільки мігрантів може прийняти, й потрібно знайти рівновагу між усіма країнами ЄС, щоб це не ставало виключно проблемою лише тих, які розташовані найближче до джерел потоків. Знову прозвучав принцип, що мігрантів потрібно прийняти, супроводжувати, підтримати та інтегрувати. А той факт, що «Середземне море сьогодні стало найбільшим цвинтарем Європи, повинне спонукати замислитися».

    Найсвіжіше

    Популярне