Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “Спроби силою та погрозами змусити любити Росію вкрай небезпечні”, – офіцери Росії звинуватили Путіна у провокації війни з Україною

    Очільник “Всеросійського офіцерського зібрання” генерал-полковник у відставці Леонід Івашов, від імені всієї організації, виступив проти війни Росії з Україною, у підготовці якої звинуватив чинну російську владу. Відповідне звернення в адресу президента РФ Владіміра Путіна та всіх громадян країни було оприлюднене 31 січня 2022 року.

    Івашов звернув увагу путінського режиму на те, що раніше Росія і Совєтський Союз, на його переконання, вели “вимушені (справедливі) війни”, коли “іншого вибору не було”. Однак сьогодні існуванню держави загрожують загрози внутрішнього характеру, які обумовлені низькою якістю влади і стану суспільства.

    Генерал зауважив, що зовнішні загрози також існують, але вони, наразі, не є критичними.

    Леонід Івашов нагадав путіністам, що Україна, як незалежна держава, має право на індивідуальну і колективну оборону. Окрім цього, ситуація, що нагнітається навколо України, має штучний характер і вигідна певним внутрішнім силам Росії.

    “Спроби ультиматумами та погрозами застосування сили змусити полюбити РФ та її керівництво безглузді і вкрай небезпечні”, – застерігає путіністів генерал Івашов.

    Очільник “Всеросійського офіцерського зібрання” переконаний, що застосування збройних сил проти України поставить під питання існування самої Росії, як держави, назавжди зробить ворогами українців та росіян і призведе до колосальних втрат з обох боків.

    На додачу, він припускає, що у конфлікт можуть вступити країни-члени Північноатлантичного альянсу (НАТО), а Росія опиниться під дією катастрофічних санкцій, перетвориться на “вигнанця світової спільноти” і, зрештою, втратить свою незалежність.

    Разом з тим, генерал-полковник Івашов висловив думку, нібито керівництво РФ провокує напруженість, щоб відволікти громадян від внутрішніх проблем. Від імені офіцерів Росії він висловив вимогу, щоб Владімір Путін відмовився від злочинної політики провокації війни і подав у відставку.

    Видання “Медуза” нагадує, генерал-полковник Леонід Івашов відомий власними націонал-патріотичними поглядами і є прихильником совєтської ідеології. У 1996-2001 роках він очолював Головне управління міжнародного воєнного співробітництва Міністерства оборони РФ. Після відставки виступає експертом у ЗМІ, регулярно критикує владу РФ, США і НАТО.

    Найсвіжіше

    Популярне