П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В монастирі РПЦ відбулась бійка між насельниками обителі – один з постраждалих у важкому стані

    Ушпиталенням до реанімації завершився для одного з насельників конфлікт у Саввино-Сторожевському ставропігійному монастирі Російської православної церкви в підмосковному Звенигороді. І хоча сутичка в стінах обителі відбулась ще напередодні новорічних свят, її подробиці стали відомі лише кілька днів тому, пише Credo press з посиланням на росЗМІ.

    Відомо, що у 53-річного чоловіка, який ніс послух у монастирі і проживав на його території, виник конфлікт з іншим насельником обителі, який пустив в хід пательню, наносячи опоненту удари. Через деякий час, від отриманих травм бідолаха втратив свідомість, втім, агресію іншого православного росіянина це не вгамувало.

    У підсумку, насельник монастиря був доправлений до лікарні з численними переломами, забоями та іншими серйозними травмами. Його помістили до реанімації, а про отримані ним тілесні ушкодження лікарі сповістили поліцію.

    Коли побитий послушник прийшов до тями, він надав свідчення правоохоронцям, які й провели затримання зловмисника в рамках кримінального провадження, порушеного за статтею “Умисне завдання тяжкої шкоди здоров’ю”.

    “По суті, це інвалідність, я все ще лікуюсь. Ми жили в монастирі, допомагали там, виконували ріні роботи. Я навіть не думав, що там таке може зі мною статись”, – прокоментував надзвичайну подію потерпілий.

    На момент публікації, інформація про офіційну реакцію духовенства РПЦ на конфлікт у стінах монастиря відсутня.

    Найсвіжіше

    Популярне