Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський суд закрив гімназію РПЦ через підозру в іноземному фінансуванні

    В місті Бердськ Новосибірської області Росії після позову Міністерства юстиції РФ міський суд прийняв рішення про закриття православної гімназії Серафима Саровського Російської православної церкви. Приводом для такого вердикту стала відсутність звіту навчального закладу про іноземне фінансування, пише Znak.

    У судовому рішенні зазначено, що юридична особа не надала в установлені законом терміни звіт про свою діяльність за 2019-2020 роки. Окрім цього, не було надано відомості про склад керівництва навчального закладу, а також, документи про витрати грошових коштів та про використання іншого майна, в тому числі, отриманих від міжнародних та іноземних організацій, іноземців та осіб без громадянства.

    “На підставі даного рішення суду Приватна освітня установа “Православна гімназія імені Преподобного Серафима Саровського” ліквідовано, відомості про юридичну особу виключені з Єдиного державного реєстру юридичних осіб”, – повідомляється у вердикті суду.

    Представники гімназії відмовились коментувати рішення суду. З огляду на епідемію коронавірусу, заклад не має постійного складу викладачів та керівництва. Водночас, у приймальні гімназії назвали судовий вердикт “помилкою та непорозумінням”.

    Найсвіжіше

    Популярне