Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ дозволила своїм чадам брати участь у війні з метою “відновлення справедливості”

    Офіційний представник Російської православної церкви – очільник синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда – озвучив позицію Моспатріархату щодо допустимості участі вірян у війні.

    “Церква, визнаючи війну злом, не забороняє своїм чадам брати участь в бойових діях, якщо мова йде про захист близьких і відновлення справедливості. Тоді війна є меншим злом, аніж, приміром, відмова виконати свій обов’язок перед батьківщиною”, – цитує RG.RU фрагмент інтерв’ю Лєгойди виданню “РИА Новости”.

    Позиція Російської Церкви, за твердженням Владіміра Лєгойди, полягає у засудженні війни, втім участь у війні РПЦ не забороняє.

    Судячи з висловленого стає зрозуміло, що Моспатріархат буде повністю на боці путінського режиму, якщо той наважиться на відкриту агресію проти України, оскільки вторгнення військ РФ дуже легко може трактуватись російськими пропагандистами, як “відновлення історичної справедливості”.

    Окрім того, “захист ближніх” – також одна з улюблених фраз кремлівських функціонерів, які не раз наголошували на потребі вдатись до найрадикальніших заходів, щоб “захистити права російськомовних громадян”, які, нібито, зазнають утисків в Україні.

    Таким чином, офіційна РПЦ вже сьогодні запевнила світ і громадськість, що її участь у мирному врегулюванні ситуації у разі імовірного повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України виключається.

    Найсвіжіше

    Популярне