Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “Команду отримали від князя темряви”, – митрополит РПЦ агресивно відповів чиновникам та активістам Мурманська

    Архієрей Російської православної церкви митрополит Мурманський і Мончегорський Митрофан (Баданін) відзначився злобною промовою в адресу чиновників та активістів Мурманська, які виступили проти будівництва храму РПЦ на місці колишнього парку атракціонів.

    Раніше “Духовний фронт” інформував, що намір Моспатріархату звести новий кафедральний собор спровокував протестні настрої серед мешканців міста Мурманськ. При цьому, колишня очільниця місцевого штабу опозиціонера і політв’язня Алєксєя Навального Віолєтта Грудіна стала авторкою петиції проти зведення вказаної культової споруди.

    У відповідь, очільник Мурманської єпархії, замість проведення діалогу у дусі православної любові та примирення, відзначився потоком ненависті, злоби та нетерпимості в адресу всіх незгодних з діями Моспатріархату.

    “Команду отримали від князя темряви. І тут його намісників повно в цьому місті – вся ця влада продажна. І тут же понеслось: проти церкви, проти ідеї увіковічнити всіх полеглих під час Першої світової війни. Але це все не важливо. Важливо танцювати під дудку князя темряви”, – цитує “Ридус” промову російського православного архієрея, відеозапис якої було оприлюднено в мережі.

    В РПЦ відмовились коментувати гнівний виступ священнослужителя. Втім, громадяни РФ в коментарях під відео дали однозначну негативну оцінку висловлюванням клірика. Дехто з росіян закликав будувати більше шкіл та лікарень, а не храмів РПЦ, інші вимагали притягнути архієрея до відповідальності за образу представників влади та містян. Ще одна група користувачів мережі висловили переконання, що такі потоки злоби і ненависті у виконанні представників духовенства роблять потужну антирекламу всій РПЦ.

    Поза тим, митрополит Митрофан (Баданін) не відступає від наміру збудувати храм. За його словами, проєкт споруди буде найближчим часом переданий Моспатріарху Кірілу (Гундяєва) для благословення.

    Найсвіжіше

    Популярне