Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Блаженнійший Святослав (Шевчук) переконаний, що УГКЦ і ПЦУ мають спільно провести календарну реформу

    Питання календаря в Україні наразі розділяє вірних, а проводити календарну церковну реформу варто спільно з православними. Таку точку зору висловив предстоятель Української греко-католицької церкви верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук).

    “Гадаю, що питання календаря для України на сьогоднішній день – справді поки що розділяє… Ми маємо дуже, я б сказав, таких закостенілих консерваторів, які вважають календар частиною ідентичності своєї конфесії. І коли хтось би наважився реформувати календар, у них закладається тоді підозра, чи це тоді справжня Церква. Традиціоналісти такого штибу присутні в усіх конфесіях. І думаю, що наразі добре, що ми всі святкуємо разом в один день Різдво та Великдень в Україні. Це бодай якийсь стартовий майданчик для наступних речей”, – цитує “МІСТ” слова Блаженнійшого Святослава.

    Предстоятель УГКЦ зауважив, що з року в рік кількість людей, які переконані в необхідності реформи календаря зростає.

    “Ми ще не маємо критичної кількості, яка б дозволила нам зробити вже певні формальні кроки, але вона потроху зростає. Приміром, коли діти святкують за григоріанським календарем, а тато і мама за юліанським, це ставить питання перед сім’єю як нам бути… Сподіваюся, що ми будемо до цього рухатися”, – розповів верховний архієпископ Києво-Галицький і зауважив, що справді ефективна календарна реформа можлива лише у співпраці з православними братами – Православною церквою України.

    Найсвіжіше

    Популярне