Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Греко-католицька церква Словаччини висловила молитовну солідарність з українським народом

    Греко-католицька церква Словаччини сприйняла запрошення Святішого Отця Папи Франциска до молитви за мир в Україні. Про це архієпископ і митрополит Пряшівський, глава Словацької ГКЦ Ян Баб’як написав у листі, адресованому предстоятелю Української ГКЦ Блаженнійшому Святославу (Шевчуку).

    “Прийміть від мене щирі вітання в цей важкий для України час. Святіший Отець Франциск закликав Вселенську Католицьку Церкву 26 січня молитися за мир в Україні, щоб спільною молитвою випросити мир. Хочу запевнити Вас, дорогий брате, що ми дуже серйозно сприйняли це запрошення Святішого Отця до молитви в нашій Пряшівській єпархії”, – цитує лист інформаційний ресурс УГКЦ.

    Владика Ян Баб’як наголосив, що йому дуже близька доля України та її народу.

    “Разом з нашими отцями і вірними я бажаю вам, щоб ви жили в мирі і свободі, щоб прославляли Господа нашого Ісуса Христа. Тому, єднаючись у молитві зі Святішим Отцем Франциском і з Вами, я передаю всю важкість ситуації в улюбленій Україні на Боже милосердя та під покров нашої Небесної Матері Пресвятої Богородиці. Нехай милосердний Господь благословить Вас і весь народ України!”, – зазначив архієпископ і митрополит Пряшівський.

    Найсвіжіше

    Популярне