Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ опублікували молитву, коли Вітчизна в небезпеці (текст)

    На сторінці предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія опублікована молитва, на випадок, коли наша Вітчизна – Україна перебуває в небезпеці. Цю молитву посилено будуть читати у всіх храмах ПЦУ по всій Україні.

    Публікуємо текст молитви:

    «Господи Боже наш, Ти вислухав Мойсея, коли він простягав до Тебе руки, і народ ізраїльський зміцнив на амаликитян, озброїв Ісуса Навина на битву та повелів сонцю спинитися. Ти й нині, Владико, почуй нас, що молимося до Тебе. Зміцни силою Твоєю побожний народ наш, благослови його справи, примнож славу його перемогою над ворогом, зміцни всемогутньою Твоєю правицею нашу державу, збережи військо, пошли ангела Твого на зміцнення захисників народу нашого, подай нам усе, що просимо для спасіння; примири ворожнечу і мир утверди. Простягни, Господи, невидиму правицю Твою, яка рабів Твоїх заступає в усьому. Тим же, кому судив Ти покласти душу свою на війні за віру православну, побожний народ наш і державу, прости їхні провини і в день праведної Твоєї відплати подай вінці нетління. Бо Твоя є влада, Царство і сила, від Тебе допомогу всі приймаємо, на Тебе надію покладаємо і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь. Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

    Нагадаємо, раніше ми публікували звернення митрополита Епіфанія до українського народу через загрозу нового вторгнення РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне