Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Цей народ заслуговує мир: Папа Франциск разом з паломниками помолився за мир в Україні

    Сьогодні, 26 січня, у День молитви за мир папа Франциск у Ватикані зустрівся з прочанами. Вітаючи вірян різними мовами, понтифік закликав їх та тих, хто єднався за допомогою засобів комунікації, молитися за Україну.
    Про це повідомляє Vatican News.

    «А тепер, проказуючи “Отче наш”, запрошую вас помолитися за мир в Україні та чинити це часто протягом цього дня: просімо наполегливо у Господа, аби ця земля могла побачити розквіт братерства та здолати рани, страхи та поділи. Ми згадували про Голокост. Але подумайте: понад 5 мільйонів були знищені протягом минулої війни… Цей народ – багатостраждальний, він витерпів голод, переніс чимало жорстокості та заслуговує на мир. Нехай же молитви та призивання, які сьогодні підносяться аж до неба, торкнуться умів і сердець відповідальних на землі, аби вони вчинили так, щоби переважив діалог, а добро всіх стояло понад частковими інтересами. Прошу вас, нехай ніколи не буде війни!”, – закликав Римський архиєрей.

    “Молімося за мир, проказуючи “Отче наш”: це молитва дітей, які звертаються до того самого Отця, це молитва, яка робить нас братами і сестрами, це молитва братів і сестер, які випрошують примирення та згоди», – додав папа.

    Найсвіжіше

    Популярне