Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Росія хоче відродити в Україні мертвого радянського монстра, тюрму народів, імперію зла

    Мета російської агресії — перетворити Україну на ту прірву, на яку Росія перетворила Крим, Донецьк та Луганськ, спробувати відновити зогнилого і мертвого радянського монстра, тюрму народів, імперію зла.

    Про це каже у своєму зверненні до українського народу Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    «Перетворити Україну на ту прірву, на яку Росія перетворила Крим, Донецьк та Луганськ. За наш рахунок спробувати відновити зогнилого і мертвого радянського монстра, тюрму народів, імперію зла, примусити вільні народи Європи упокоритися перед бажаннями нинішніх володарів Кремля», — наголошує предстоятель ПЦУ.

    Він нагадав, що вторгнення Російської Федерації в Україну відбулося вісім років тому, ще взимку 2014 року із нападу «зелених чоловічків» у Криму.

    «Вісім років триває, хоча офіційно не оголошена Кремлем, але цілком реальна війна Росії проти України. Наслідками цієї війни є окупація Криму та частини Донбасу, щоденні обстріли російськими військами української території, постійні гібридні атаки з боку Росії в економічній, дипломатичній, інформаційній, релігійній та інших сферах», — каже Епіфаній.

    За його словами митрополита Епіфанія, мета агресії РФ відома і зрозуміла: перетворити всю нашу країну або хоча би її більшу частину на окуповану територію, керовану від імені Кремля зрадниками, терористами і кримінальниками.

    Також митрополит Епіфаній каже, що спільне завдання українців показати російським правителям, що подолати Україну неможливо.

    Найсвіжіше

    Популярне