П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх РПЦ Кіріл поїде на святкування 1100-ліття ісламу: «Бажання висловив сам»

    Патріарх Московський Кіріл (Гундяєв) приїде до Татарстану на 1100-річчя прийняття ісламу. Про запрошення предстоятеля РПЦ розповів муфтій Татарстану Каміль Самігуллін.

    За словами глави Духовного управління мусульман Республіки Татарстан, своє бажання патріарх Кіріл висловив сам, коли побував у Казані у червні 2021 року.

    «Коли було освячення храму [Казанської ікони Божої Матері], до Казані приїжджав патріарх Кіріл. І на зустрічі він висловив бажання, що не проти відвідати наші святкові заходи на честь 1100-річчя. Тоді ми сиділи втрьох – Патріарх, Талгат хазрат [Таджуддін], Альбір Крганов (голова Духовних зборів мусульман Росії. – Ред.)», – сказав глава Духовного управління мусульман Республіки Татарстан Каміль Самігулін в інтерв’ю місцевому ЗМІ.

    Водночас Каміль Самігулін зауважив, що ідея запросити патріарха Кіріла належить місцевому єрарху РПЦ митрополиту Татарстанському і Казанському Кірілу (Наконечному), у співпраці з яким, буде написаний лист-запрошення очільнику РПЦ.

    У православній Росії, як вона себе позиціонує, на Різдво до храмів прийшло менше 1% людей. 

    Все це свідчить, що мусульманство в Росії набирає все більших обертів і прихильників, настільки, що навіть Моспатріарх сам висловлює бажання відвідувати урочистості на честь мусульманських ювілейних дат.

    Найсвіжіше

    Популярне