Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Святкування Богоявлення в Єрусалимському Патріархаті. Відео)

    У вівторок, 18 січня 2022 року, Єрусалимський Патріархат відзначав передсвято Богоявлення. Це свято відзначалося як пам’ять про хрещення Господа Ісуса Христа святим Іоанном Хрестителем.

    Цього дня відбулась служба освячення води в Патріаршій монастирській церкві святих Костянтина та Олени під головуванням патріарха Єрусалимського Феофіла, повідомляє orthodoxtimes.com

    Після служби патріарша свита пройшла до приймального залу, де священник освятив зал. Після цього патріарх Феофіл вирушив до річки Йордан, через монастир пророка Єлисея в Єрихоні та префектуру Єрихона і прибув до монастиря Святого Іоанна Хрестителя. Там патріарх Феофіл був тепло прийнятий ігуменом архімандритом Варфоломієм, владою, скаутами, генеральним консулом Греції в Єрусалимі Євангелосом Вліорасом та віруючими.

    Фото: orthodoxtimes

    Відбувся хресний хід до річки Йордан. Вечірня та служба освячення вод відбувалися на помості біля річки, а служба завершилася зануренням Хреста в річку під спів “В Йордані хрестився ти Господи”. Така сама служба одночасно проходила на Східному березі на протилежному боці річки.

    Найсвіжіше

    Популярне