Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Під Вінницею ветеранам довелось застосувати силу для вирішення майнового конфлікту священника РПЦвУ з вдовою загиблого військового

    Вінницькі ветерани АТО/ООС змушені були відновлювати справедливість, щоби повернути квартиру законним власникам – вдові загиблого побратима. Житло фактично захопила сім’я священника Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП), який переїхав до Вінниці із Донецька.

    Квартиранти відмовлялися виселятися та платити за приміщення та комунальні послуги та вважали квартиру вже своєю. Після спроби в черговий раз домовитися з нахабними орендарями, які нерухомість вже вважали своєю, виставляти їх довелося голосно – двері відчинили з ломами та молотками.

    “Платіть за квартиру чи виселяйтесь! Син та вдова нашого побратима хочуть повернути своє житло. Не відчините двері, ми їх зламаємо ломами і покличемо поліцію. Десна та Вінниця – це Україна, а не ДНР! Ображати родину загиблого захисника України тут вам ніхто не дасть!”, – саме так точилися мирні переговори групи ветеранів АТО у селищі Десні поблизу Вінниці, пишуть місцеві ЗМІ.

    Ветерани висловили свою позицію під зачиненими дверима квартири, яку у вдови військовослужбовця Матусевича орендувала сім’я священника – переселенця з Донецька. Після провалу вже повторної спроби по-доброму домовитися про погашення боргів за оренду квартири та комуналки, хлопці у камуфляжі пішли на штурм малосімейки у гуртожитку.

    “23 жовтня я здала за договором свою та сина квартиру сім’ї священика. Вони заплатили за перший та останній місяць 8 тисяч гривень і з того часу більше нічого не платять… Ні за оренду, ні за комунальні! Двері не відчиняються навіть у присутності поліції. Говорять через двері, що виїдуть лише через суд. Тепер це їхня квартира і я не маю права туди заходити. Я покликала на допомогу побратимів загиблого чоловіка, бо за мене нема кому заступитися. І що я почула від своїх квартирантів-боржників. Це шок! І ці люди проповідують любов ближнього і за канонами Божими?”, – розповіла під час штурму власної квартири, яку Спілка ветеранів війни купила його синові, Сніжана Матусевич.

    Військові буквально за 15 хвилин звільнили квартиру Сніжани від нахабних квартирантів, а також винесли в коридор усі їхні речі під крики дружини та сина священника переважно російською: “Бандити! Жаль, вас у ДНР не постріляли?”.

    У цей момент мало не дійшло до бійки, бо переселенці харкали в обличчя вінницьких АТОвців, які були для квартирантів “гіршими за москалів”. Тільки глава сім’ї – священник РПЦвУ із Донбасу зрозумів, що треба якось стримати штурм ветеранів і тому кричав “Слава Україні!”, “Я знаю Симеона та визнаю ПЦУ”…

    Але це не допомогло. Зрештою “донецьким” довелося давати пояснення поліції Вінницької області. На виклик у повернену квартиру приїхало чотири наряди.

    Свої свідчення також дала Сніжана Матусевич у квартирі з поламаними дверима та образами на стінах.

    “Ми повернули вдові квартиру, яку фактично віджимали ці віруючі без Бога в серці. Як можна було знущатися та заганяти у борги дитину та дружину загиблого воїна. Іншого виходу у нас не було… В обличчя нам кричали таке, начебто ми не у Вінниці, а в Донецьку! Новий замок для дверей у житло Сніжани ми купимо власним коштом. І поліція сьогодні розібралася в ситуації за кілька хвилин! Ми своїх ображати не дамо!”, – розповів про події у Десні керівник відділу роботи з ветеранами АТО Андрій Грачов.

    Найсвіжіше

    Популярне