Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У природному заповіднику вирубали ялинки, щоб прикрасити до Різдва храм РПЦ

    В Ярославській області Російської Федерації розгорівся гучний скандал. Там місцеві мешканці виявили, що представники Російської православної церкви незаконно вирубали декілька ялин на території заповідника в Переславлі-Залісському.

    “Прогулюючись від села Купань в бік села Хмільники, я виявив людей, які бензопилкою вирізали молоді ялини у кількості не одного десятка штук, і які вантажили їх в “Газель”, ніяких документів на вирубку та спил у них не було, і це на території національного парку”, – розповів виданню “76.ру” один з жителів району.

    Чоловік зафіксував протиправні дії на телефон і поцікавився, чи є у “лісорубів” дозвіл на спил дерев. Йому відповіли, що ялини потрібні для потреб Нікітського монастиря Російської православної церкви.

    Пізніше, коли у місцевому Володимирському кафедральному соборі відбулось Різдвяне богослужіння, стало зрозуміло, що зрізані ялини та гілля були використані як прикраси для храму.

    Храм украсили к празднику Рождества
    Фото: Іріна Строкінова
    Храм украсили елями
    Фото: Іріна Строкінова

    Активісти Переславля-Залісського звернулись до Переславської єпархії РПЦ за поясненнями.

    “Ми офіційно висловлюємо жаль через те, що сталось. У Володимирський собор та інші храми Переславля вирубували дерева за спеціальним дозволом у Рязанцевому лісництві”, – відповіли представники Моспатріархату і зазначили, що послушники, які вирубували дерева, просто випадково не туди заїхали.

    “Зі свого боку ми готові висадити у заповіднику необхідну кількість дерев”, – запевнили в РПЦ.

    На подію вже відреагували адміністрація національного парку “Плєщєєво озеро” та поліція.

    “Служба охорони національного парку проводить перевірку розміщеної у мережі інформації про факт виявлення незаконної вирубки. Служба охорони національного парку працює спільно з оперативною групою поліції. У випадку підтвердження фактів порушення, винні особи будуть покарані у відповідності до федерального законодавства”, – розповіли представники заповідника.

    Найсвіжіше

    Популярне