П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський освятив води в історичному яхт-клубі Александрії

    6 січня в Александрійській Церкві відзначали Хрещення Господнє. «Води Середземного моря мирні та неподільні. Ми підтримуємо їх, піклуємося про них і любимо», – сказав патріарх Александрійський Феодор, який освятив воду на церемонії, що відбулася в історичному яхт-клубі Александрії, одразу після богослужіння в Грецькому православному соборі Благовіщення грецької громади Александрії.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    «Наша улюблена Греція і наш Кіпр, сьогодні наша Александрія з Єгипту вітає вас. І ми сьогодні заявляємо, що ці води Середземного моря мирні, вони благословенні, вони для дружби народів. Бажаю вам процвітання, повного миру, радості та надії. Нехай Бог завжди буде з вами», – наголосив патріарх Феодор.

    У хресній ході були присутні патріарший вікарій Александрії, митрополит Навкратійський Нарцис, митрополит Аксумський Даниїл та єпископ Таміафейський Герман, генеральний консул Греції в Александрії Афанасіос Коціоніс, консул Лівану Абдель Азіз Айса, судновласник Костас Вароу, генеральний секретар грецької громади Александрії Дімітріс Кавурас, президент грецького яхт-клубу Александрії Ліліка Тлівіту та інші офіційні особи.

    Захід завершився розрізанням традиційного новорічного пирога в грецькому яхт-клубі Александрії, де транслювалося відеозвернення Генерального секретаря грецької діаспори та громадської дипломатії Іоаніса Хрісулакіса, який підкреслив, що грецька держава на боці грецької громади в Єгипті.

    Найсвіжіше

    Популярне