Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Елемент гібридної агресії: Італійські правоохоронці за запитом РФ затримали українського режисера Євгена Лавренчука

    Російська Федерація намагається поширити фронт гібридної агресії у відношенні України та українського народу на міжнародній арені. Переслідування українців російськими спецслужбами та силовиками фіксується, серед інших, і в країнах Європи.

    Цього разу стало відомо, що українського театрального режисера Євгена Лавренчука 17 грудня 2021 року було затримано в італійському Неаполі за запитом Російської Федерації. Кремль вимагає екстрадиції митця до Росії.

    Як інформує “Бабель”, в МЗС України запевняють, що режисеру з України вже надають всю необхідну консульську допомогу.

    “Суд міста Неаполь обрав українцю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на період розгляду російського екстрадиційного запиту. За сприяння генерального консульства громадянину надали адвоката”, – цитує видання слова речника зовнішньополітичного відомства Олега Ніколенко.

    Також відомо, що консули та адвокат взаємодіють із італійськими правоохоронцями, щоб з’ясувати усі причини затримання режисера.

    Кураторка ініціативної групи “Free Eugene Lavrenchuk” Маріанна Гудіч-Палій розповіла, що російська сторона звинувачує Лавренчука у “кримінальному порушенні, яке той нібито скоїв 8 років тому”, водночас, точна причина затримання, наразі, невідома.

    Активістка підкреслила, що родина Євгена Лавренчука дала дозвіл на публічне розголошення справи, яку вважає сфабрикованою і схожою на політичне переслідування.

    “Бабель” нагадує, Євген Лавренчук – український театральний режисер, номінант Шевченківської премії, колишній головний режисер Одеського театру опери та балету, ректор Першої української школи театру і кіно імені Євгена Лавренчука.

    Найсвіжіше

    Популярне