П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Декомунізація по-російськи: В РПЦ запропонували перейменувати вулиці та площі, названі на честь більшовиків

    В Російській Федерації ширяться декомунізаційні настрої. Запит на викорінення совєтського спадку набуває дедалі більшої популярності. Водночас, варто відзначити, що більшість пропозицій такого характеру продовжує надходити від Російської православної церкви.

    Цього разу своїми роздумами з приводу необхідності декомунізації поділився очільник відділу зовнішніх церковних зносин Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв). На його думку, той факт, що вулиці та площі багатьох населених пунктів Росії названі на честь совєтських політиків та діячів жовтневої революції є “ганьбою для країни”.

    Як приклад, він назвав площу Ярославського, що у центрі Челябінська, і яку було названо на честь організатора атеїстичної кампанії 1930-х років Ємєльяна Ярославського. Єрарх закликав регіональну владу негайно ініціювати процес перейменування площі.

    “Ми докладаємо великих зусиль, щоб боротись з тероризмом, ми виховуємо нашу молодь в дусі спротиву терористичній ідеології. Але при цьому ми продовжуємо мимоволі героїзувати терористів минулого”, – цитує “Headtopics” слова архієрея РПЦ.

    Принагідно нагадаємо, 3 січня 2022 року стало відомо, що віце-спікер Держдуми РФ Боріс Чєрнишов запропонував прибрати меморіальний цвинтар з Красної площі у Москві, а тіло Владіміра Лєніна винести з мавзолея для захоронення.

    Найсвіжіше

    Популярне