Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Священника РПЦ було знайдено вбитим в Башкирії: Клірик мав кримінальне минуле

    Священнослужителя Петропавлівського кафедрального собору Російської православної церкви в Нефтекамську (Башкирія) ігумена Артура (Ніволіна) було знайдено зі слідами насильницької смерті.

    У пресслужбі Слідчого управління Слідчого комітету Росії по Башкирії розповіли “Интерфакс-религия”, що тіло священник було знайдено у нього вдома. Повідомлення про імовірне вбивство надійшло до поліції 20 грудня. Порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 105 Кримінального кодексу РФ “Вбивство”.

    Незабаром правоохоронці затримали підозрюваного у скоєнні вбивства. Ним виявився 26-річний мешканець Бірська. Відбитки його рук були виявлені на місці скоєння злочину.

    За попередньою інформацією, 4 грудня цього року чоловіки познайомились у таксі по дорозі до Нефтекамська. У процесі спілкування підозрюваний попросив священника впустити його додому переночувати. Вдома у клірика між чоловіками відбулась сварка, у ході якої гість завдав потерпілому декілька ударів ножем в груди та живіт, після чого залишив місце пригоди.

    Російські ЗМІ повідомляють, що при собі у вбитого клірика РПЦ були знайдені засоби, імовірно призначені для вживання заборонених речовин.

    Окрім цього, Telegram-канал Bazа пише, що вбитий священник має строкату кримінальну біографію. Раніше він відбував покарання за шахрайство та статтями, пов’язаними з обігом наркотичних засобів.

    У 2015 році він потрапив до епіцентру скандалу, коли зателефонував секретарю верховного муфтіяту і, видаючи себе за архієрея Моспатріархату, став висловлювати обурення поведінкою мусульман. Після цього клірика позбавили сану та відлучили від церкви, однак пізніше він повернувся до лона РПЦ і став ігуменом.

    Найсвіжіше

    Популярне