Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У російському Кірові пройшов пікет проти війни з Україною

     

    У російському місті Кіров минулої суботи пройшов пікет проти “можливого початку” російсько-української війни.

    Акція пройшла біля пам’ятника більшовику Сєргєю Кірову, в ній брали участь шість активістів. Вони розгорнули плакати, які закликають Кремль не розпочинати війну проти України, повідомляє Радіо Свобода.

    Пікетувальники тримали над собою прапори України та Росії.

    “Про мілітаристські настрої дізнався від тещі, яка телевізор дивиться, — поділився з кореспондентом сайту Ідель. Реалії один з організаторів антивоєнної акції, вчитель Сергій Дядькін. — Відчувається, що путінські ЗМІ знову нагнітають шовіністичну істерію, як це було під час 2012. Обиватель середньої смуги Росії не знає, що таке війна, йому здається, що у нас після Другої світової весь час “мирне небо” над головою. Україна завжди була, є і буде найближчою і дружньою країною для мислячих і сумлінних росіян”.

    Учасники антивоєнної акції розповіли, що більшість перехожих не підтримала пікет, хтось плюнув у бік пікетувальників, інші крутили пальцем біля скроні та називали пікетників образливими чи лайливими словами. Кірівчани, здебільшого це були люди старшого покоління, закликали “стерти Україну з лиця землі”, а протестувальникам пропонували “не ганьбити”.

    Найсвіжіше

    Популярне