Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Європейські Церкви закликають до вакцинації та профілактики Сovid-19

    У спільній заяві очільників Комісії Єпископських Конференцій Європейського Союзу (COMECE) та Конференції Європейських Церков (CEC) зазначається, що вакцинація поки що є найефективнішим засобом для стримування пандемії. В цьому контексті вони закликають всіх дотримуватися необхідних санітарних заходів та вакцинуватися.

    Про це повідомляють “Ватиканські новини”.

    Очільники Комісії Єпископських Конференцій ЄС та Конференції Європейських Церков підкреслюють, що, вислухавши експертів у галузі науки та медицини, вони прийшли до висновку, «що вакцинація поки що є найефективнішим засобом для боротьби з пандемією та порятунку людського життя».

    «Вакцинація, – пишуть вони, – захищає не тільки нас самих, а й наших братів і сестер, особливо, найуразливіших серед нас. Це акт любові та турботи, а також відповідальності та соціальної справедливості. Ми усвідомлюємо, що рішення про те, щоб вакцинуватися, є нелегким і що можуть бути причини вагатися. Дехто не може щепитися через серйозні проблеми зі здоров’ям. Інші можуть боятися або сумніватися в ефективності вакцинації. Ми заохочуємо їх прояснити свої занепокоєння та прийняти обґрунтоване рішення, звернувшись за порадою до компетентних органів та експертів».

    Також Церкви Європи висловили занепокоєння через зростання заражень та закликали протистояти поширенню неправдивої інформації про коронавірус. Вони закликали забезпечити рівний доступ до вакцинації для всіх людей.

    Найсвіжіше

    Популярне