Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Високі гості, вітання політиків та церковні нагороди для Порошенків. Як тривав подячний молебень у Михайлівському соборі

    З нагоди третьої річниці з дня Об‘єднавчого Собору Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 15 грудня 2021 року очолив подячний молебень у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, пише сайт ПЦУ.

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Памфільський Даниїл (Українська Православна Церква США), архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Фастівський Володимир, екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл, всечесна братія Золотоверхої обителі та численне запрошене духовенство.

    За богослужінням молилися п’ятий президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною та надзвичайний і повноважний посол України у Ватикані Андрій Юраш.

    На завершення відправи Його Блаженство виголосив першосвятительське слово, а також відзначив Петра і Марину Порошенків високими церковними нагородами.

    Також цього дня на адресу Предстоятеля надійшли вітання від Прем‘єр-міністра України, урядовців, політиків, громадських та культурних діячів.

    Найсвіжіше

    Популярне