П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив літургію у столичному храмі на честь апостола Андрія Першозваного

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 13 грудня 2021 року звершив Божественну літургію у храмі на честь святого апостола Андрія Першозваного, що розташований у столичних Осокорках, з нагоди престольного свята.

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили архієпископ Вишгородський Агапіт, настоятель храму протоієрей Володимир Штогрин та запрошене духовенство.

    За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії), повідомляє сайт ПЦУ.

    Наприкінці літургії Його Блаженство привітав громаду й настоятеля з храмовим святом, а також з нагоди дня тезоіменитства подарував меценату Андрію Стріхарському ікону апостола Андрія Першозваного.

    Окрім того, митрополит Епіфаній звернувся до присутніх з першосвятительським словом проповіді.

    «Вшановуючи пам’ять апостола Андрія Первозваного, якого ми називаємо своїм апостолом, тим апостолом, який проповідував на цих пагорбах і який став основоположником нашої Української Церкви, ми згадуємо також наші молитви, боротьбу й сподівання щодо автокефалії. І Господь дав нам цей великий дар – мати свою єдину незалежну й визнану помісну Українську Православну Церкву. Одним із критеріїв, важливих для розбудови помісної Православної Церкви традиційно вважається апостольське благовістя. І ми, українці, маємо це благовістя – адже згідно літописання святий апостол Андрій Першозваний проповідував на київських пагорбах ще 2000 років тому», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    «Тому в цей непростий час випробувань будемо у своїх молитвах звертатися до нього, щоб він благословив Україну, щоб він благословив український народ, щоб він благословив подальший розвиток Української Православної Церкви. Бо випробувань багато, але неодмінно ми пройдемо їх і станемо ще більш духовно сильні. Також ніколи не забуваймо, що любов є основою нашого життя, отож просімо Господа навчити нас любові. Адже вона – це найбільша наука та найважливіша й водночас найскладніша Божа заповідь, що веде до спасіння», – підсумував Предстоятель.

    Найсвіжіше

    Популярне