Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Єрусалимський: християнська громада в Єрусалимі потерпає від злочинів на ґрунті ненависті

    Делегація Єрусалимського православного Патріархату на чолі з патріархом Феофілом III у супроводі глав єрусалимських Церков провела прийняття у готелі біля Яффських воріт, щоб відзначити широкомасштабний позитивний вплив християн на Святій Землі та закликати захистити християнський квартал у Старому місті Єрусалиму.

    Під час свого виступу патріарх Святого Міста зазначив, що проведення цієї церемонії має на меті послати чітке повідомлення світові про те, що Єрусалимський Патріархат не відмовиться або не відступить від виконання даного Богом права на захист своєї власності; показати, що боротьба за захист Яффських воріт є екзистенційною проблемою для Єрусалимського Патріархату; і що всі Церкви Святої Землі підтримують Єрусалимський Патріархат у цій битві, повідомляє OrthodoxTimes.

    Патріарх Феофіл III сказав: «Радикали є справжньою загрозою, оскільки християнська спільнота в Єрусалимі страждає від злочинів на ґрунті ненависті, а також від підступної тактики, залякування та систематичних спроб зменшити здатність християн залишатися у своїх історичних домівках».

    «Наші постійні зусилля заради благополуччя всіх наших народів без різниці роблять зростання викликів і загроз християнській спільноті ще більш серйозними та тривожними. Така діяльність загрожує не лише християнській громаді, а й стабільності та здоров’ю всього нашого суспільства», – заявив патріарх Феофіл.

    Кількість християн на Святій Землі скоротилася до історично низького рівня – зараз християни становлять близько 1% населення Святої Землі, порівняно з 12% століття тому.

    На прийнятті були присутні генеральні консули європейських країн в Єрусалимі, зокрема Греції, Франції, Великобританії та Бельгії. Тепла атмосфера заходу також зібрала людей із християнської спільноти Старого міста Єрусалиму, які скористалися нагодою, щоб привітати глав Церков з нагоди Різдва та показати підтримку Патріархату в його боротьбі за захист своєї власності.

    Найсвіжіше

    Популярне